Konya şeker firmasına ait olan birinci arı yemi aynı zamanda proteinli olarak arı yemi üretimi yapmış bulunmaktadır. İlkbahar ve sonbahar aylarından arılara takviye gıda olarak verilmesi gereken bu ürün arılarda gelişimi hızlandırarak ana arının yumurta atmasını sağlamaktadır.
Konya proteinli birinci arı yemi normal şerbet gibi bozulmaz ve arılara verdikten sonra arıların şerbetliğin içine düşmesi normal şerbete göre az olur veya hiç olmaz. O yüzden dolayı arıların sağlıklı beslemesinde önemli bir takviye özelliği taşımaktadır.
İlkbahar ve sonbahar günlerinde arıların yaza girerken yoğun bir yavru olduğundan bal stoğu hızlı bir şekilde azalacağı için bu şekilde proteinli arı yemi ile beslenerek arıların açlıktan toplu ölümlerin önüne geçilmiş olur. Aynı zamanda sonbaharda kışa girerken balı az olan arılara verilerek kışın arıların açlıktan ölmesinin önüne geçilerek ana arınında kışa girmeden önce yumurta atmasında da etken olur.
Değerlendirmeler
Clear filtersHenüz değerlendirme yapılmadı.