Açıklama

Arıcılık çok hassas ve oldukça nezaket gerektiren bir iştir. Bu arıların doğasından kaynaklanmaktadır. Arılarda yumurta verimini en ideal şekilde artırmak için; sonbaharın geç ve ilkbaharın ilk başlarında temel kek yapımına yönelinmelidir. Bunun için gerekenler pudra şekeri ve baldır. Kekten en iyi verim almak için uhdesindeki bal mutlak ısıtılmalıdır. Isınan bal kekin maksimum seviyede karışmasına eve tam kıvama gelmesine yardımcı olur.

Aksini düşündüğümüzde keke yapımı için bal ısıtılmasında ya da donmuş haldeki bal ile yapıldığında; fazla yoğunluktan dolayı; karıştırma hem çok güçleşmekte ve homojen bir karışım elde edilememektedir.

Balın Isıtılmasında Limit Ne Olmalıdır?

Balın ısıtılması 40 dereceyi geçmeyecek şekilde olmalıdır. Bundan maksat içerisindeki arıların sağlıklı ve dengeli beslenmesine yardımcı olan vitaminlerin değerinin azalmamasıdır. Pudra şekeri ve ısıtılan bala isteğe bağlı olarak; polen katılmaktadır.

Kek yapımını çok rahat şekilde yapılmak istendiğinde hamur karıştırma makineleri ile pastanedeki makinelerde oldukça rahat yapılmaktadır. Karıştırma işlemi manuel yapıldığında insanı yormakta ve istenilen netice tam manası ile elde edilemez. Karışımdan tam ve istenilen verim alınması için; büyük makinelerde kullanımı en iyi sonuç verecektir.

Tam Kıvamında Karışım Nasıl Olmalıdır?

Bunun için yapılması gereken 13,14 kilogram ısıtılmış bala 50 kilogram şekerden imal edilmiş pudra şekeri kullanılmalıdır. İçerisinde 5 kilogram civarında polen atılması karışımdan alınan verimin artmasını sağlayacaktır. Arılar için çok önemli olan kekin sert ve koyu nitelikte olması ve arılara zarar vermemesidir. Sert kıvamda olmaması halinde akışkanlık arıya zarar verir ve hayatını tehlikeye atar.

İncelemeler

Henüz inceleme yapılmadı.


“Temel Petek Arı Keki” için yorum yapan ilk kişi siz olun

Bu ürünü sepete eklediniz: