Arıcılık

2022 Paket Arı Satışı Hakkında

2022 paket ari satisi hakkinda 1

2022 Yılı Paket Arı Satışı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Her yıl düzenli olarak yapmış olduğumuz paket arı satışı işlemleri için bu yılda sipariş alımlarına başlayacağız. Sipariş alımları önümüzdeki ayı gibi başlayacak olup ve ona göre fiyatları netleşecektir. Şimdilik fiyat bilgisini paylaşmayacağız ama 2020 yılı için paket arı satışı hakkında bilgi vereceğiz. Fiyat bilgisi ilerleyen günlerde paylaşılacaktır.

Genel olarak teslimatları plastik kutulu 8 çerçeveli olarak yapacağız. Daha altından ve üstünden çerçeve sayısı olarak sipariş alımı yapmayacağız. Kovanlı olarak sipariş verecek olanlar yine sitemiz üzerinden kovanlı siparişini önceden boş olarak alacak olup, biz ise yine plastik kutulu olarak getireceğiz. Yani önceki yıllarda olduğu gibi kovana arıyı koyup hazır olarak getiremeyeceğiz. Eğer 50 adet ve üzeri olması durumunda arısının içine konularak getirme işlemleri yapılacak olup yine konu değerlendirilecektir. Yani 50 adet kovanıyla birlikte alacaksanız irtibat numaralarımız ile görüşebilirsiniz. Boş arı kovanı siparişi için burayı tıklayınız… 

2022 paket arı satışı hakkında 4

Dağıtım ağına bağlı olarak her yere zamanında yetişebilmek için bazı illerden en az 5 adet paket arı siparişi alacağız. Ama bazı illerimizde ise adet sınırlaması olmayacaktır. Örnek veriyorum İzmir ilinden alacak olan bir kişi en az 5 adet sipariş vermek zorundadır. İstanbul ilinde sipariş verecek olan bir kişi 1 adette verebilir. Bunun gibi detayları da yine Kasım ayı içinde netleşecektir.  Bunu yapmamızın sebebi siparişleri belli bir yerlere toplamak ve zamanında sizlere ulaştırmak çünkü 1 adet 1 adet dağıtım yapıldığı zaman çok zaman kaybederek diğer tarafta 20 adet siparişi olan kişi çok geç almış oluyor. Bundan dolayı adet zorunluluğu getirmemiz gerekti.

Teslimatlar hava şartlarına bağlı olarak Nisan ayı başı gibi başlayıp, Nisan ayı sonuna kadar devam etmektedir. Havaların ısınmasına bağlı olarak sıcak yerlerden soğuk yerlere doğru hareket edilmektedir. Örneğin, Antalya ili ilk başlarda alırken, Kars ili daha sonra almaktadır. Çünkü biz paket arı çalışmalarını sıcak yerde yaptığımız için 8 çerçeveli bir arıya ortalama 5-6 çerçeve kapalı yavru olduğu için gittiği yer soğuksa bu sefer yavru üşütmesinden kaynaklı olarak arılarda hastalık vuku bulacaktır. Bundan dolayı iklim durumlarını takip etmek zorundayız. Buna bağlı olarak herkes mevsiminin gerektiği tarihte almış oluyor.
2022 paket ari satisi hakkinda 2

8 Çerçeveli plastik kutulu paket arının özellik olarak, bu alacağınız arının ortalama 5 ve 6 çerçevesinden kapalı ve açık yavrusu olmakta olup son kalan 2 çerçevesi yine üzeri yoğun arı ile kaplı olmaktadır. Yine arının yolda yiyeceği kadar bal ve polen stoğuda olur ama yol durumundan kaynaklı olarak bazen arıları bütün yiyeceğini tüketebiliyor. Tüketme sebebi ise uzun süre yolda kapalı kaldığı için arı strese girerek gözleri boşaltma işlemi yapmaktadır. Sizde arıyı aldıktan sonra yine şurup ve kek ile besleme işlemine devam etmeniz gerekir.

2022 yılı için alacağınız paket arılarda kafkas, karniyol, anadolu ve belfast arı ırkları bulunmaktadır. Sitemiz üzerinden siparişinizi verirken arı ırkını seçebilir yada notlar kısmına ırkını belirtirseniz bizlerde o şekilde notunu almış oluruz. Arı ırkını seçerken bölgenize uygun ırk türlerini seçmeye çalışın. Çünkü her ırk her yörede iyi olmayacağını unutmayın. Anadolu orta anadolu da iyi olurken, karadeniz illerinde iyi olmayabilir bunu göz önünde bulundurmanız gerekir. Bu konuyla ilgili olarak fazla tecrübeniz yoksa çevrenizdeki arıcılardan destek alabilir yada aşağıdaki yorumlar kısmından bizlere bölgeniz hakkında (flora ve bitki) bilgi vermeniz durumunda bizlerde öneride bulanabiliriz.

2022 paket ari satisi hakkinda 3Arıları teslim alınca arıları aktarım yapacağınız yere veya arılığınıza bırakın hemen açmayın. 1 saat beklesin daha sonra ağzını açın. Çünkü arı yoldan geldiği için ve sürekli sallandığı için hemen açarsanız sağa ve sola saldırabilir ama dediğimiz süre bekletip açarsanız biraz daha agresifliği azalır. Akşam açtıysanız sabah, sabah açtıysanız akşama doğru aktarma işlemini yapını. Yani hemen aktarmaya çalışmayın yine sert olur. Arı biraz bulunduğu yerde plastik kutuda çalışmaya başladıktan sonra dediğimiz süreleri bulunca aktarmanızı yapabilirsiniz. Aktarma sonrasında herhangi bir zayiat ve zarar varsa bizler ile irtibata geçebilirsiniz.

2022 Yılı Paket Arı Siparişi vermek için burayı tıklayabilirsiniz. Tıkladığınızda siparişleri göremiyorsanız fiyat bilgisi olmadığı için göremeyebilirsiniz. Fiyatlar belli olduğunda sipariş sayfasını görebilirsiniz. Yine konu hakkında detaylı ve ayrıntılı bilgi için Ana Arı Gen sitesi üzerinden destek alabilirsiniz.

2022 paket arı satışı hakkında 5

Bir yorum “2022 Paket Arı Satışı Hakkında

  1. Avatar Mert dedi ki:

    Hayırlı olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir